fbpx

5 zomertips in juli

Er staat een zomer voor de deur boordevol leuke activiteiten. Festivals, theater, eten, drinken, muziek en cultuur: het mag weer! Hoewel veel festivals en activiteiten voor deze zomer geannuleerd of verplaatst zijn, is er meer dan genoeg te doen in de stad. We hebben hier een paar leuke activiteiten voor de maand juli op een rij gezet.

Piper-Heidsieck Movie Nights

Films, onbeperkt popcorn en champagne? Dat kan bij de Piper-Heidsieck movie nights bij het Sofitel Legend The Grand Hotel aan de Oudezijds Voorburgwal. Vanaf juli wordt het terras op de binnenplaats van het hotel, The Grand Beach, omgetoverd tot openluchtbioscoop. Je kunt kiezen tussen verschillende arrangementen, waarbij je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op de website van The Grand Beach.

Piper-Heidsieck-movie-nights
Foto: The Grand Beach

Artis Zinderende Zomeravonden

Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september kun je in ARTIS op vrijdag, zaterdag en zondag de Veelkleurige Liefdesroute lopen. Tijdens deze route luister je naar een luisterwandeling die je meevoert langs de vele vormen van seksualiteit in het dierenrijk. Denk aan biseksuele Japanse makaken, monogame vale gieren en interseksuele wallaby’s. Een leuke activiteit voor een date?

Over het IJ Festival

Het ‘Over het IJ Festival’ is een ’s zomers theaterfestival aan de IJ-oevers op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Van 9 t/m 18 juli kun je hier 25 theatervoorstellingen bekijken, genietend van een hapje en drankje in de zon. De stad vormt de inspiratiebron én het podium van dit festival. In het iconische Zeecontainerprogramma en op allerlei andere NDSM-werf locaties maken de theatermakers korte presentaties, voorstellingen en installaties. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van het festival.

Bierfestival Amsterdam Oost Tapt

Van 23 tot en met 25 juli opent het grootste biergarten terras van Amsterdam op de Jaap Edenbaan tijdens het Tapt festival Amsterdam Oost.  Je kunt hier bier van verschillende brouwerijen proeven, waaronder Brewdog, Jopen, Brouwerij ’t IJ, Lagunitas en Gebrouwen door Vrouwen. Verwacht veel bier, lange tafels, eten, tafelspelletjes, muziek en natuurlijk veel gezelligheid. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Tapt festival.

Openlucht theater Vondelpark

Vanaf juli tot en met september 2021 opent het Openluchttheather in het Vondelpark haar deuren voor een nieuw zomerseizoen. Het theater staat bekend om zijn verscheidenheid aan optredens en voorstellingen binnen de muziek, dans, theather en comedy. Deze zomer is onder andere Gallowstreet, Dolf Janssen en Peter Pannekoek te zien. Voorlopig is het nog noodzakelijk online te reserveren. Kijk voor meer informatie over het programma en het reserveren op de website van het Openluchttheater.

Parkeren Amsterdam Centrum

Kom je met de auto en wil je goedkoop parkeren in Amsterdam? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.  Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur. De parking ligt naast het centraal station. Vanuit uitgang C loop je het centrum in voor een dagje Amsterdam.