fbpx

Leuke uitjes in Amsterdam in de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is om leuke dingen te gaan doen! In Amsterdam is veel te beleven tijdens de vakantieperiode. Ga je niet op vakantie? Dan extra reden om leuke activiteiten te plannen. We hebben een aantal ideeën voor je verzameld. 

Boek een staycation in een luxe hotel

Gun jezelf een zomerse citytrip! Hotelprijzen zijn in verband met de lage toeristenaantallen deze zomer nog aan de lage kant. Hét moment om een keer in een luxe hotel te overnachten.

In het W-hotel zit je op een centrale locatie, vlak naast de Dam. Het hotel heeft een goede cocktailbar en een heus zwembad op het dakterras voor het echte vakantiegevoel. In de buurt zit het 5-sterren Grand Hotel Krasnapolsky. In dit modern gerenoveerde hotel laat je je onderdompelen in luxe. Met uitzicht op de Dam is er geen betere locatie dan deze. Het Andaz hotel ligt midden in het centrum van Amsterdam, aan de grachtengordel. De kamers zijn erg stijlvol ingericht en liggen op loopafstand van winkelgebied en de Jordaan. Meer informatie over Andaz Hyatt Prinsengracht.

Tuin Sessies in de Tolhuistuin

Geniet in de prachtige tuin van Tolhuistuin van zomerconcerten en lekker eten. Tuin Sessies is een reeks concerten in de Tolhuistuin met diner, de hele zomer lang. Een avond met lekker eten en een akoestisch concert van onder anderen Lucas Hamming, Sophie Straat en Goldkimono.

Bekijk de website van Tolhuistuin voor het programma en tickets.

Foto: Tolhuistuin

Comedy in Amsterdam

 Niets zo heerlijk als een avondje lachen. Amsterdam heeft op comedy-vlak veel te bieden. Ga deze zomer in Theater Bellevue naar Alex Ploeg of Fabian Franciscus. Of bekijk het aanstormend comedytalent in Boom Chicago’s nieuwe improvisatieshow SITCOM. Iedere woensdag kun je in Toomler terecht voor de Comedytrain try-out. Hier proberen diverse cabaretiers waaronder Daniël Arends, Henry van Loon of Soundos el Ahmadi hun nieuwe materiaal uit. Niet gegarandeerd lachen dus, maar meestal wel.

Ontdek Amsterdam met een rondvaart

Een rondvaart maken in Amsterdam moet je gewoon een keer gedaan hebben. Via Canal Cruis Ticket kun je bij meerdere rederijen terecht. Koop je ticket online, ontvang hem op je smartphone en maak direct een rondvaart.

boot op Amsterdamse gracht

De Parade

Natuurlijk komt ook dit jaar De Parade weer naar Amsterdam. Van 13 t/m 29 augustus vindt je het culturele festival in het Martin Luther King Park. Tijdens De Parade is er van alles te beleven voor jong en oud. Het is een van de leukste en gezelligste festivals van het jaar.

Meer informatie over De Parade in Amsterdam.

Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

Kom je met de auto? Amsterdam heeft het imago een dure parkeerstad te zijn. Maar bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je goedkoop de hele dag in het centrum van Amsterdam. Vanuit uitgang C loop je direct het centrum in of pak je het OV. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.