fbpx

Pinksteren in Amsterdam: Niet te missen tentoonstellingen

Ga met Pinksteren naar het museum! Op zondag 20 mei zijn veel culturele instellingen namelijk gewoon open. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstellingen Rembrandt observeert mensen, My Name Is Prince of de World Press Photo. Alle tentoonstellingen zijn makkelijk te voet te bereiken vanaf de parkeergelegenheid van Parking Centrum Oosterdok.

Kijk mee met Rembrandt observeert mensen

In Museum Het Rembrandthuis bezoek je t/m 2 september 2018 de tentoonstelling Rembrandt observeert mensen. In deze tentoonstelling staat de mens centraal en kijk je mee over de schouder van de kunstschilder terwijl hij het dagelijks leven om hem heen observeert en vastlegt. Je ziet van alles voorbijkomen: van bezorgde moeders, tot straatmuzikanten en bedelaars. De collectie toont 24 etsen uit de collectie van Het Rembrandthuis. Omdat de etsen vrij kwetsbaar zijn worden ze halverwege de tentoonstelling omgewisseld voor andere exemplaren.

Eerbetoon aan een poplegende: My Name Is Prince in de Beurs van Berlage

In de Beurs van Berlage staat nu de expositie My Name Is Prince. Dit eerbetoon aan de in 2016 overleden poplegende is door zijn familie naar Amsterdam gebracht en stelt talloze handgeschreven teksten, iconische kledingstukken en nog veel meer ten toon. Zie bijvoorbeeld zijn garderobe uit de film Graffiti Bridge uit 1990, lees een handgeschreven filmscript van Purple Rain en bekijk zijn met diamanten ingelegde wandelstok. De tentoonstelling is t/m 8 juni te bezoeken.

Bestel hier je tickets voor My Name Is Prince.

Adembenemende fotografie bij World Press Photo

De World Press Photo is de belangrijkste internationale fotowedstrijd voor persfotografen, fotoagentschappen, kranten en tijdschriften. Ieder jaar worden de beste foto’s geselecteerd voor een reizende expositie. Dit jaar zie je in de Nieuwe Kerk Amsterdam meer dan tweehonderd ontroerende en confronterende foto’s de revue passeren. De tentoonstelling is maar t/m 22 juli te bezoeken, dus koop gauw je kaartje.

Goedkoop parkeren in hartje Amsterdam met Pinksteren

Bezoek je een van deze tentoonstellingen? Parkeer dan goedkoop en op loopafstand bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam en je parkeert je auto er overdag al tegen het lage tarief van € 30,- (vanaf 6 uur parkeren).

Let op! Wegens werkzaamheden is de route naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade gesloten. De parkeergelegenheid is alleen aan te rijden via de Prins Hendrikkade. Meer informatie over de werkzaamheden en omleiding vind je hier.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Meer weten over onze voordelige parkeertarieven? Lees hier verder.