fbpx

Pinksterweekend in Amsterdam

Weet jij al wat je gaat doen tijdens het lange Pinksterweekend? In Amsterdam valt er van alles te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een museum, geniet van een uitgebreide lunch en overnacht in het centrum, zodat je de volgende dag nog heerlijk door de stad kunt struinen. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

De veerpont naar het EYE Film Museum

Vanaf 3 juni is er in het filmmuseum EYE, de tentoonstelling Ten Drawings for Projection van William Kentridge te zien. Deze korte animatiefilms tonen de bewogen geschiedenis van Zuid-Afrika. Op zondag 9 juni biedt het museum een instaprondleiding aan om 14:00 uur en 15:00 uur. Op vertoon van je entreeticket kun je hieraan deelnemen. Daarnaast vind je in het museum ook een vaste collectie die de geschiedenis van de film(industrie) weergeeft. Meer weten over EYE Film Museum? Bekijk hier de officiële website.

Lunch bij Pippers

Heb je na het bezoek aan het EYE Film Museum behoefte aan iets hartigs? Bij Pippers kun je terecht voor een uitgebreide lunch. Of je nu trekt hebt in rijk belegde broodjes, sandwiches of juist een soep en salade, bij Pippers tref je een ruim aantal keuzes op de menukaart en is er voor ieder wat wils. Pippers specialiseert zich in hele lekkere, versgebakken broodjes, maar ook als je een zoetekauw bent kun je hier je hart ophalen. Wil je vast vooraf de menukaart bekijken? Bezoek dan hier de website van Pippers.

Overnachten bij Erik Vökel Amsterdam Suites

Met een overnachting bij Erik Vökel Amsterdam Suites maak je je weekendje Amsterdam compleet. Deze designappartementen hebben elk één tot drie kamers en liggen op een steenworp afstand van het centrum. Vanuit deze suites kijk je uit op het IJ en heb je alle benodigdheden bij de hand zoals een keuken, woonkamer en natuurlijk een slaap- en badkamer. In de suite met één slaapkamer kun je terecht met maximaal vier personen. Meer informatie over Erik Vökel Amsterdam Suites? Bekijk hier de officiële website.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je tijdens het Pinksterweekend met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Via uitgang C ben je binnen enkele minuten lopen bij het Centraal Station. Vanaf hier is het nog een paar meter naar het EYE Film Museum, Pippers of de Erik Vökel Amsterdam Suites. Onze parkeergelegenheid heeft meer dan 1300 parkeerplaatsen en is vanaf de snelweg eenvoudig aan te rijden. Vanaf 6 uur (tot aan 24 uur) wordt er een vast dagtarief van slechts € 30,- (vanaf 6 uur parkeren) in rekening gebracht.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.