fbpx

Het Tropenmuseum

In het Tropenmuseum vind je tijdelijke en permanente tentoonstellingen over verre culturen van over de hele wereld. Het is gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Een bezoek aan het museum kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren bij het Tropenmuseum in het centrum van Amsterdam is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken. Parkeer voor een vast laag dagtarief in hartje Amsterdam. Je betaalt slechts € 25,- per dag als je langer dan 6 uur bij ons parkeert.

Parkeren bij Het Tropenmuseum – Linnaeusstraat 2

Een dagje Amsterdam is gemakkelijk te doen met de auto. Parkeer je auto midden in het centrum bij Parking Centrum Oosterdok en geniet van de stad. Parkeer je auto dus gewoon midden in het centrum van Amsterdam (vlak naast Centraal Station) en geniet van de stad. Makkelijker kan haast niet. Nergens in het centrum van Amsterdam parkeer je voordeliger. De parkeertarieven van Parking Centrum.

Een wonderlijke reis door tijd en cultuur

Dit is echt een fantastisch museum in de binnenstad van Amsterdam. Het indrukwekkende rijksmonument uit 1926 ligt aan het Oosterpark. De imposante centrale lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft.Het werd 1864 als Koloniaal Museum gesticht. Daarom zijn vooral de voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdelen er goed vertegenwoordigd.

Een bezoek aan het Tropenmuseum is een echte ontdekkingsreis voor jong en oud. Leer verhalen uit de hele wereld kennen. Kom oog in oog met verre culturen en boeiende beschavingen. Reis langs hedendaagse kunst, historische foto’s en objecten uit tropische en subtropische gebieden.

Tropenmuseum Junior

Het museum is een avontuur voor het hele gezin. Tropenmuseum Junior is een bijzondere beleving voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Het brengt onderwerpen op een hele bijzondere manier tot leven voor kinderen. In dit inspirerende museumconcept staan zien, aanraken, beleven en meedoen centraal. Kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling op een manier die de zintuigen, de fantasie en de nieuwsgierigheid enorm geprikkeld.