fbpx

The Dungeons

The Dungeons Amsterdam is een van de spannendste plekken in de stad. Je wordt hier ondergedompeld in 500 jaar duistere Nederlandse geschiedenis. Er is een tour met shows, waarbij de acteurs en props niet van echt te onderscheiden zijn. Altijd al willen weten hoe een heksenverbranding er aan toe ging in 1542? Kijk, ruik, ontmoet, luister en huiver!

The Dungeons in Amsterdam-Centrum

The Amsterdam Dungeon heeft 11 verschillende shows. Tijdens je bezoek aan de gevangenis wordt je door een gids meegenomen op reis naar de lugubere geschiedenis van ons land. De shows bestaan uit kleine, interactieve toneelstukken, waarbij verschillende acteurs en verhaal vertellen en naspelen.

Shows en voorstellingen

The Amsterdam Dungeon is een echt spookhuis en sommige shows zijn ook echt heel erg griezelig. Om te zorgen dat je in ieder geval voorbereid de kerkers ingaat, heeft The Amsterdam Dungeon per show een Scary Score bepaalt. Deze scores gaan van één tot vijf, waarbij vijf het engst is.

Scary Score 5: het Galgenveld & moord op de Zeedijk

Het Galgenveld scoort een vijf op de Scary Score. In het Galgenveld ga je terug naar de 18e eeuw, toen veroordeelden nog aan de galg werden gehangen. In deze show word je in totale duisternis gescheiden van je vrienden en geliefden en moet je je eigen weg zoeken tussen de bungelende lijken en de geur van rottend vlees. Durf jij het aan?

Een andere show met Scary Score vijf is de Moord op de Zeedijk. Dit verhaal gaat over twee zussen Dina en Helena. De een geliefd door velen en de ander kil en afstandelijk. Wat heeft er zich afgespeeld op de Zeedijk en wie is die rusteloze geest die daar ronddwaalt?

Bekijk deze en de andere negen shows hier

Parkeren bij The Dungeons Amsterdam – Rokin 78

The Dungeons Amsterdam ligt midden in het centrum van de stad en is hierdoor goed te combineren met een dagje Amsterdam. Een dagje naar onze hoofdstad is gemakkelijk te doen met de auto. Parkeer je auto midden in het centrum, om de hoek van het Centraal Station, bij Parking Centrum Oosterdok en geniet van de stad. Makkelijker kan haast niet.
Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maar € 25,- per dag (bij parkeren langer dan 6 en korter dan 24 uur).