fbpx

The Movies Amsterdam

The Movies Amsterdam is de oudste bioscoop van onze hoofdstad. Met een ouderwets interieur, in zowel het theater als in het aangesloten restaurant, maken het tot een prachtige locatie. Alle A-films in vier bioscoopzalen, met daaromheen een heerlijke sfeer. Wat wil je nog meer. Parkeer voordelig bij Parking Centrum Oosterdok!

The Movies

The Movies is een echt Amsterdams begrip. Deze oude bioscoop aan de rand van de Jordaan werd in 1912 opgericht en heette toen nog Bioscoop Tavenu. Een paar jaar later werd de naam veranderd naar Cinema Hollandia. Het theater diende tot de Tweede Wereldoorlog als buurtbioscoop. Toendertijd werden grote, bekende films niet gedraaid in buurtbioscopen en in de jaren 60 gingen dan ook veel van deze kleinere filmtheaters ten onder. Het interieur is gebouwd in de Art Déco stijl, een populaire kunststroming uit begin 20e eeuw.

Bij het filmtheater vind je ook een restaurant, waar voornamelijk Indonesische en Aziatische gerechten worden geserveerd.

Programma en kaartverkoop

Bij The Movies bekijk je niet alleen de nieuwste films volgens het reguliere programma, maar kan je ook voorpremières bezoeken. Ook zijn er regelmatig evenementen, zoals dansvoorstellingen en kunsttentoonstellingen.

Parkeren bij The Movies Amsterdam

Combineer het filmbezoek met een dagje Amsterdam en parkeer extra voordelig in hartje Amsterdam. Wanneer je langer dan vijf en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 20. Dit maakt Parking Centrum Oosterdok goedkoper dan parkeren op straat. Ook de ligging, naast het Centraal Station, maakt Parking Centrum een ideale parkeeroptie. Vanaf de parking loop je in een half uurtje naar de movies of pak je eenvoudig het OV.

Adres en contactgegevens van The Movies Amsterdam:

Adresgegevens:
Haarlemmerdijk 161
1013 KH, Amsterdam

Contactgegevens:
020 638 6016
info@themovies.nl