fbpx

‘Leven in het heelal’ bij NEMO Science Museum Amsterdam

Altijd al willen weten hoe het heelal eruitziet? Kom dan naar NEMO Science Museum in Amsterdam en ontdek tijdens de tentoonstelling ‘Leven in het heelal’ de verste uithoeken van het universum. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok, op slechts enkele minuten loopafstand van NEMO. Reserveer nu vooraf een parkeerplek vanaf € 10,- per dag.

NEMO Science Museum: technologie en wetenschap voor iedereen

NEMO is een bijzonder museum dat tussen het Oosterdokseiland en Kattenburg ligt. Bij het NEMO Science Museum kunnen kinderen (en volwassenen) op een toegankelijke manier alles leren over wetenschap en technologie. Het NEMO Science Museum laat bezoekers op een zelfstandige en informele wijze leren over ingewikkelde onderwerpen. Dit wordt gedaan met verschillende proeven, interactieve tentoonstellingen en andere leuke activiteiten.

Echte meteorieten aanraken & de aarde beschermen

Heb jij wel eens een echte meteoriet aangeraakt? Het kan bij de tentoonstelling ‘Leven in het heelal’. De bijzondere steen is ruim 60 jaar geleden gevonden in China en weegt bijna 50 kilo. Wat hem zo bijzonder maakt is dat hij al meer dan vier miljard jaar oud is en uit de ruimte komt!

Naast het aanraken van de meteoriet kun je tijdens de tentoonstelling ook een interactief spel spelen, waarbij je de aarde moet beschermen. Je leert hoe de aarde werkt en hoe deze beschermd wordt tegen gevaren uit de ruimte.

Samen met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft NEMO een experiment uitgevoerd met aminozuren. In dit experiment werd ontdekt hoe er leven kan worden gecreëerd met aminozuren en hoe de aminozuren dienen als bouwstoffen. De proef werd ruim 60 jaar geleden al uitgevoerd door Miller-Urey en is nu sinds jaren opnieuw uitgevoerd door NEMO en TU/e. Je kunt dit experiment komen bekijken tijdens de tentoonstelling. Alvast in de sfeer komen? Lees hier meer over de tentoonstelling.

Kom jij ook naar de tentoonstelling? Koop je tickets hier!

Goedkoop parkeren vlakbij NEMO Science Museum

Breng je een bezoek aan NEMO Science Museum en kom je met de auto? Parkeer dan voordelig in de buurt. Bij Parking Centrum Oosterdok zet jij je auto weg voor een voordelige prijs en loop je via de brug, in slechts enkele minuten, naar het museum. Na het museum nog eventjes de stad in? Parkeer je auto bij ons de hele dag voor slechts € 37,50 in Parking Centrum Oosterdok. Nog goedkoper parkeren? Reserveer al vanaf € 10,- per dag een parkeerplek!