fbpx

Overnachten in een brugwachtershuisje

Het SWEETS hotel biedt op verschillende plekken in Amsterdam een bijzondere overnachting. 28 brugwachtershuisjes zijn getransformeerd tot tweepersoons minisuite waar je altijd goed uitzicht hebt over de grachten of ander mooi water in Amsterdam.

De brughuisjes werden in het verleden bemand door brugwachters die verantwoordelijk waren voor het openen en sluiten van de brug. Omdat bruggen tegenwoordig centraal worden bestuurd, worden de huisjes niet meer gebruikt. Daarom zijn ze nu omgetoverd tot mooie mini-hotels. Prijzen variëren van ongeveer €130 tot €850 per nacht voor de meest bijzondere locatie.

De huisjes bevinden zich op prachtige locaties door heel Amsterdam. Veel huisjes zijn te vinden aan de Schinkel, die het Nieuwe Meer met ’t IJ verbindt. Sommige huisjes bevinden zich midden op een druk kruispunt, andere liggen in rustige woonwijken.

Park and stay op het Oosterdok

22 brughuisjes zijn inmiddels omgetoverd tot hotel. Zo ook het huisje bij de Oosterdoksdraaibrug. De ideale locatie om te overnachten als je met de auto naar Amsterdam komt. Onze parkeergarage zit om de hoek en is de goedkoopste van Amsterdam. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45,- voor 24 uur parkeren.

Unieke inrichting

Ieder huisje heeft zijn eigen inrichting. Zo is de overnachting in op de Hortusbrug volledig in stijl van een driedimensionaal schilderij van Piet Mondriaan. Perfect voor liefhebbers van kunst en design. En je krijgt je kaartje voor de Hortus Botanicus er gratis bij. Het huisje op de Theophile de Bockbrug ligt vlak naast het Vondelpark en heeft een moderne look, mét gele badkamer.

Magere brug

Ook op de Amstel bevinden zich veel brugwachtershuisjes. Wil je echt chique gaan? Logeer dan op de Amstel bij de Amstelschutsluis, vlak naast Theater Carré. Een romantisch eiland voor jezelf, met uitzicht op de Magere Brug.

Boek jouw verblijf

Bekijk alle 28 locaties op de website van het SWEETS hotel en boek jouw favoriete brughuisje. Let op: gasten moeten minimaal 21 jaar oud zijn.