fbpx

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin is steeds weer anders. Geniet van de tuin, kassen met vlinders en cactussen, de monumentale Palmenkas en de indrukwekkende DrieKlimatenKas. Een bezoek aan Hortus Botanicus kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Hortus Botanicus

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Parking Centrum Oosterdok ligt pal naast Amsterdam Centraal Station en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Wij zijn ook de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van de stad. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer dan goedkoop de auto voor maar € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Hortus Botanicus Amsterdam: 6000 planten

In de Hortus Botanicus in Amsterdam groeien maar liefst zesduizend planten uit de hele wereld. Er zijn verschillende kassen met daarin verschillende klimaten. Zo is er een kas met een jungle klimaat en een klas met de warmte uit de woestijn. Zo kun je overal planten ontdekken, die anders niet te zien zouden zijn. Het hele jaar zijn er verschillende activiteiten in de Hortus. Een bezoek aan de Hortus Botanicus is goed te combineren met een bezoek aan de Hermitage, Scheepvaartmuseum of Tropenmuseum.

Praktische informatie over Hortus Botanicus

Telefoonnummer:
020 6259021
Website:
Hortus Botanicus
Adresgegevens:
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD
Amsterdam