fbpx

5 tips: Dagje Amsterdam zomer 2020

Door de corona-uitbraak zitten we met zijn allen al een tijdje thuis. Geen dagje naar het museum, geen avondje naar de bioscoop en wat missen we de zomerse terrasjes. Gelukkig komt daar langzaam verandering in en mogen we weer voorzichtig genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft. Natuurlijk wel met wat aanpassingen.

Kom je een dagje naar Amsterdam? Kies altijd voor de veiligste manier van reizen. Parkeer voordelig bij Parking Centrum Oosterdok, op loopafstand van de leukste bezienswaardigheden in Amsterdam.

5 tips voor een uitje naar Amsterdam

Heb jij binnenkort wat vrije dagen? Breng eens een bezoek aan onze hoofdstad. Tot en met 1 juni 2020 zijn restaurants, musea, bioscopen en culturele instellingen gesloten voor het publiek. Wil jij deze zomer al leuks doen? Dan kan je nu al voorzichtig genieten van een dagje Amsterdam. 

Tip 1: Winkelen in Amsterdam

Tijdens de coronacrisis hebben veel winkels hun deuren moeten sluiten, maar gelukkig zijn inmiddels de meeste winkels weer geopend. Er zijn natuurlijk wel maatregelen getroffen om besmettingsgevaar te minimaliseren. Zo mogen in de meeste winkels een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen en wordt er desinfectiemiddel aangeboden. Ben je nog op zoek naar een cadeautje of heb je nodig nieuwe kleding nodig? Breng een bezoek aan een van de Amsterdamse winkelstraten, bijvoorbeeld de 9 straatjes. Of vind alles wat je zoekt in een keer bij bij de Bijenkorf. Winkel zoveel mogelijk alleen, houd afstand en denk aan de veiligheidsmaatregelen!

Tip 2: Ontspannen in het park

Amsterdam kent veel parken in en rondom het centrum. De meeste parken in de stad zijn geopend, maar wel met wat aanpassingen. Geniet (alleen of met z’n tweeën) van een heerlijk dagje buiten en vier een mini-vakantie in eigen land. Kies een zonnige dag, plof neer op een handdoek in het gras en ontspan.  

Tip 3: Naar het museum in Amsterdam

Zijn jij en jouw gezin ook helemaal klaar met thuiszitten? Kom met de kinderen een dagje naar Amsterdam en bezoek het NEMO Science Museum, Madame Tussauds of het Rijksmuseum. Meer informatie over musea in Amsterdam lees je hier

Let op:  Wil je binnenkort op museumbezoek? Maak van te voren een reservering. Vanwege de coronamaatregelen mogen er vanaf 1 juni maximaal 30 personen tegelijk naar binnen. 

Looproute naar NEMO Science Museum:

Tip 4: Een filmavondje in de bioscoop

Voor bioscopen gelden dezelfde maatregelen als voor de musea. Ga je binnenkort op een date-night naar de film? Zorg dan dat je op tijd een kaartje koopt. In Amsterdam vind je meerdere bioscopen, dus zijn de kaartjes op bij Pathe Tuschinski? Kijk dan ook eens bij Pathe de Munt of The Movies.

Tip 5: Lekker weer? Pak een terrasje

Ook voor restaurants en terrassen geldt tot 1 juli 2020 een limiet van 30 personen. Maar hé, we mogen weer! Weer even ouderwets uit eten of een drankje doen op het terras? Reserveer op tijd een tafeltje bij jouw favoriete restaurant. Onze tips (op loopafstand van de parking): Sea Palace, Loetje Centraal, Hannekes Boom en de Sky Lounge

Parkeer veilig en goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok

Parkeer al vanaf € 5,- per dag bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is centraal gelegen en op loopafstand van veel leuke activiteiten en locaties in Amsterdam.

Hou de website van de locaties goed in de gaten voor actuele berichtgeving over de openingstijden en maatregelen. En vergeet niet de maatregelen van het RIVM te controleren.